Kako do bronzane boje kože na prirodan način

ljeto
Ulje za samopotamnjivanje je čak i zgodnije rješenje od kreme jer se lakše i brže razmazuje

 

Ljeti je preplanuo ten imperativ, a kako biste imali lijepu bronzanu boju, stručnjaci vam predlažu ova dva oprobana recepta za pravljenje kreme i ulja koje će vam pomoći da budete prepanule i prije nego što zauzmete svoju pozu za sunčanje pored mora ili bazena.

Jednostavan način

Krema za samopotamnjivanje od kakao praha - Ovo je savršeno jednostavan način da napravite svoj losion. Potrebni sastojci su neparfemisan losion bijele boje koji hidrira kožu i 100 posto čist kakao puder. Prvo pomješajte oko 70 mg hidratantnog losiona i 50 g kakao praha. Kremu nanosite u tankom sloju i važno je da je dobro utrljate u kožu.

Ulje za potamnjivanje na bazi mrkve - Ulje za samopotamnjivanje je čak i zgodnije rješenje od kreme jer se lakše i brže razmazuje i ne ostavlja neujednačene tragove na koži, što kod pojedinih losiona može biti slučaj. Ovo su sastojci koju su vam potrebni kako biste ulje za samopotamnjivanje napravili kod kuće: 3,5 l vode, 500 g sveže neoguljene mrkve i 250 g braon šećera.

Operite mrkvu

Prvo operite mrkvu i iseckajte je na kolutiće, a vodu stavite da provri. Potom pomješajte smeđi šećer sa prethodno pripremnjenom mrkvom, pa stavite sve to u ključalu vodu i ostavite da se krčka na laganoj vatri. Kada se ukuhana smjesa dobro ohladi, procjedite je da ne bi ostale grudvice, nakon čega svoje ulje možete sipati u bočicu, najbolje onu koja ima prskalicu, da bi bilo jednostavnije za nanošenje.