Kako je Nermin saznao Nizaminu lokaciju: “Samo je policija znala gdje se 8 dana krila”

.
Nermin Sulejmanović najprije je brutalno pretukao, a onda hicem u glavu ubio svoju suprugu Nizamu Hećimović u petak, 11. augusta u Gradačcu.

 

Nermin Sulejmanović najprije je brutalno pretukao, a onda hicem u glavu ubio svoju suprugu Nizamu Hećimović u petak, 11. augusta u Gradačcu.

Nizama se od nasilnika krila kod tetke Zijade, ali ju je ubica pronašao. Zijada Vuković Pamuković, tetka ubijene žene kaže za Blic da je Nizama sedam dana bila kod nje sa djetetom, prije nego što ju je Sulejmanović našao.

“Sedam dana je bila kod mene, osmi dan su izdali lokaciju, osmi dan je saznao gdje se krije”, rekla je žena, koja tvrdi da je samo policija znala mjesto na kojem se Nizama skrivala.

“Nizama se žalila da ima problema i zato je i pobjegla kod mene sa djetetom od tog nasilnika”, kaže Zijada.

Na društvenim mrežama se pojavila informacija da je Nerminu, Nizaminu lokaciju otkrila bliska prijateljica koja radi u policijskim strukturama. Da li je to istina, potvrdit će istraga.

O danu kada je ubica došao na vrata, Zijada kaže:

“Kada je saznao da se Nizama nalazi kod nas, došao je na vrata. Prvo je meni prijetio pištoljem, pa je mog sina istjerao napolje. Onda je uzeo dijete i nju odvukao, pa počeo pucati po nama. Ranio je mog sina Nedima. Ja sam tada pozvala policiju koja je stigla nakon 20 minuta, iako je naša kuća udaljena samo jedan kilometar”, priča vidno potresena žena.

Prema njenim riječima, devetomjesečna kćerka Nizame i Nermina koji je ubistvo svoje supruge snimao na Instagramu, a nju ostavio u lokvi krvi, je dobro i smještena je u bolnicu.

Sulejmanović je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mjestu Sibovac, nedaleko od Gradačca.

Kako se moglo vidjeti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dijete.

Nakon što je ubio Nizamu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina, turske državljane Džengiz Ondera i Džengiz Denisa.