Kako je Šepić školski demantirao napade i laži na njega i Nezavisni blok

maljevac
Sinoć se na FB stranici Granični prelaz Maljevac pojavio neobičan tekst u kojem admin, koji sebe potpisuje kao Dinko Rizvić javno proziva Senada Šepića i Nezavisni blok da su kandidati njegove stranke boravili i slikali se na Graničnom prelazu Maljevac, naglašavajući da se zalažu za proširenje kapaciteta ovog prelaza i smanjenje velikih gužvi kojima su putnici izloženi.
Image
2a

Rizvić je u svome postu naveo da je ‘informacije o ovom pitanju Nezavisni blok pokupio sa njegove stranice i da pričaju njegovu priču’, te pozvao Senada Šepića da se ispriča zbog ovoga i da ‘makne kandidatkinje NB Velika Kladuša sa ove teme’.

Međutim, uslijedio je brzi odgovor.

Lično se na stranicu javio Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, napisavši da je razočaran ovakvim napadom i iznošenjem laži bez ikakvih argumenata. “Kako je moguće da sa vaše stranice neko kupi ideje kad je vaša stranica nastala u martu 2016. godine, a ja godinu prije toga, kao zastupnik u Parlamentu BiH otvarao ovo pitanje, uvrštavao tačke Dnevnog reda i dobijao podršku većine kolega iz Parlamenta BiH za rješavanje ovog pitanja, u januaru 2016. godine i lično boravio na GP Maljevac i dovodio direktora Uprave za indirektno oporezivanje Džakulu na GP Maljevac, na lice mjesta?”

 

Objavio je Šepić i linkove iz januara 2016. koji se i danas mogu naći na internetu, kao i sliku sa stranice GP Maljevac, koja potvrđuje da je ista osnovana u martu, dakle, 2 mjeseca nakon aktivnosti koje je vodio Šepić.

Nakon te objave javili su se mnogi pratioci ove stranice koji su podržali ovakav odgovor i argument predsjednika Nezavisnig bloka, jer je činjenica da je isti dosljedno i bez ikakvih kalkulacija se zalagao i da je najzaslužniji za smanjenje gužvi na prelazima, za otvaranje malograničnog prelaza Hadžin Potok, a također su podsjetili i na njegovu ulogu za bh. dijasporu u borbi za ukidanje karantena i samoizilacije.

Nakon ovog odgovora, uvidjevši očito da se dobro preračunao, administrator stranice je obrisao ovaj post i samo nestao.

Ovo će biti lekcija za istoga, ali i sve one koji javno iznose stavove o drugima, da ako to već rade, neka pišu istinu. Jer, ovo kako je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić, argumentima i istinom ušutkao laži i podvale, može služiti mnogima kao primjer kako se dostojanstveno komunicira i brane stavovi u javnom prostoru. Naravno, za to morate biti na istini, da ste nešto konkretno uradili i da imate pokriće za svoj rad.