Kako su mediji iz Srbije izvijestili o smrti generala Jovana Divjaka

Divjak
Osim kraće biografije, većina ih podsjećaju da je Tužilaštvo Republike Srbije 2008. godine za njim raspisalo potjernicu zbog događaja u Dobrovoljačkoj

 

Vijest o smrti legendarnog generala Armije RBiH večeras su prenijeli i brojni srbijanski mediji.

Osim kraće biografije, većina ih podsjećaju da je Tužilaštvo Republike Srbije 2008. godine za njim raspisalo potjernicu zbog događaja u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine.

"Telegraf" u naslovu osim informacije da je preminuo general Divjak dodaje i da je "kaznu vojnog suda izbjegao napuštanjem JNA".

Telegraf

 

"Danas" piše da je Divjak bio "bivši oficir JNA i prvi nosilac iz BiH francuskog ordena "Legije časti". Također, podsjećaju na događaje iz Dobrovoljačke 1992. godine, te o podizanju optužnice srbijanskog Tužilaštva.

Dnevnik.rs

 

B92 donosi kraću biografiju legendarnog generala.

- Divjak se nacionalno izjašnjavao kao Bosanac, što je u više navrata isticao u intervjuima za domaće i inostrane medije, podsjeća B92.

B92

 

"Alo.rs" donosi kratak naslov - "Preminuo general Jovan Divjak".

Alo.rs

 

"Kurir" je objavio kraću biografiju o generalu Divjaku uz skandalozan naslov, falsificirajući istinu o događajima iz maja 1992. godine - "Umro Alijin srpski general: Jovan Divjak, akter zločina protiv JNA u Dobrovoljačkoj".

Kurir

Izvor: