Kako su sestra i zet Bakira Izetbegovića preko reda primili Pfizer? Taj dan su se vakcinisali stariji od 75, pogledajte dokumente

sestra i zet Bakira Izetbegovića

 

“Pred Zetrom su gužve, jedan nered u Zetri, maltertiranje ljudi, pozivanje pa onda izostanak vakcinisnja. I ono što je još gore, izvlačenje tih vakcina na stražnja vrata za neke koji su izgleda građani prvog reda”, rekao je Bakir Izetbegović nakon sjednice Predsjedništva SDA u subotu.

Da su neki građani prvog reda, potvrđeno je i danas. Za Raport je nezvanično potvrđeno da su se u Zetri, mimo protokola vakcinisali sestra i zet Izetbegovića – Sabina i Mirsad Berbegović.

Mirsad Berberović, zet Bakira Izetbegovića

 

Kako nam je rečeno, njih dvoje nisu bili na spisku za poziv jer ne ispunjavaju uvjete. Taj dan su, naime, poziv dobivali samo građani koji imaju više od 75 godina.

Na koji način je bračni par Berberović došao do vakcine još uvijek nije poznato.

Datum vakcinisanja

I Sabina i Mirsad Berberović primili su Pfizer vakcinu. U protokolu je upisana MRNA vakcina, što su Pfizer i Moderna. S obzirom da u BiH nema Moderninih vakcina, preostaje samo Pfizer.

Zanimljivo je da se vakcinisao i Fikret Prevljak, SDA-ov propali kandidat za načelnika Ilidže i šef Kantonalnog odbora SDA. On je dobio kinesku sinopharm vakcinu. Prema nepotvrđenim informacijama, postoji mogućnost da je on kao borac i RVI vakcinisan.

Prema informacijama Raporta, Vlada KS već je krenula u provjeru spiska. Od Agencije za zaštitu ličnih podataka zatražena je dozvola da Vlada i ministri dobiju uvid u spiskove vakcinisanih građana.