Kako su Superbrzi i njegov tim već 6 godina šampioni u brzini isplate šteta?

Iako posluje na izuzetno zahtjevnom tržištu, punom fluktuacija, Superbrzi sa svojom ekipom iz ASA Osiguranja već 6 godina zadržava konstantu odličnih rezultata kada je u pitanju brzina obrade i isplate odštetnih zahtjeva. Pokušali smo to saznati u intervjuu koji vam, u cjelosti, prenosimo u nastavku.

Dobar dan gdine Superbrzi, može li jedan intervju za naš portal?

- Može, naravno. Samo brzo, molim Vas.

Pokušaćemo biti što brži, možete li nam za početak reći nešto o sebi?

- Zovem se Superbrzi, ime sam zaslužio kroz protekli period, tačnije proteklih 6 godina u kojima sam sa ASA Osiguranjem neprikosnoveni lider na tržištu. Aktivirao sam se kada sam primjetio da je stavka koja je najbitnija korisnicima osiguranja da se po nesretnom slučaju šteta isplati što prije. Uključio sam sve svoje super moći i zajedno sa svojim timom uspjeli smo postaviti odličan sistem koji prema svim izvještajima radi najbolje na tržištu i štetu isplaćujemo brže od svih konkurenata.

Već 6 godina uzastopno ste lider na tržištu, kakav je to osjećaj?

- Sigurno da sam ponosan i to najviše na kolege koje rade sa mnom u ASA Osiguranju. Ja sam ovdje, kao maskota, najviše medijski eksponiran, međutim moram istaći da su većinu posla vrijedno odradile kolege iz Sektora procjene i likvidacije šteta. Njihovo svakodnevno zalaganje i predan rad su nas doveli do titule „Šampion u brzini isplate šteta“.

Ovime ste donekle odgovorili na naše naredno pitanje a ono bi bilo, šta mislite ko ili šta je najzaslužniji za ovakve rezultate?

- Pored kolega, koje sam maloprije spomenuo, mogu reći i da je kultura koja se razvila unutar Društva imala znatnog utjecaja na pomenute rezultate. Svi uposlenici ASA Osiguranja se trude da unaprijede svoje poslovanje. Konstantno radimo na tome da ubrzamo interne procese, pojednostavimo procedure, skratimo vrijeme čekanja za naše klijente i na kraju ponudimo najbolju moguću uslugu. Naravno, da ne zaboravimo i činjenicu da je jedan superheroj, to jest ja, član tima jedan od razloga pozitivnih rezultata.

Spominjete interne procese i procedure, da li možete objasniti nama i našim čitaocima kako izgleda jedan proces obrade štete?

- Kada se desi nesretni slučaj, u zavisnosti od police osiguranja, kolege procjenitelji izlaze na teren da procjene štetu. Za neke štete, npr. po polici osiguranja od autoodgovornosti ili kasko osiguranja moguće je dogovoriti visinu odštete na licu mjesta. Procjenitelji ASA Osiguranja, putem savremenog kakulacijskog programa i tablet računara mogu odmah izračunati iznos štete i prezentirati ga klijentu. Ukoliko je klijent saglasan, automatski se radi sporazum o isplati štete i daje nalog za isplatu. Mislim da će čitaoci, ukoliko pogledaju video ispod, najlakše i najbrže shvatiti kompletnu proceduru.

Kao što možete vidjeti, procedura je jednostavna i brza.

Za kraj, da li nam možete reći šta možemo očekivati od Vas u narednom periodu?

- Glavni cilj je biti najbolji domaći brend osiguranja. Naša prednost kao domaćeg osiguravajućeg društva je u tome da mi najbolje poznajemo naše okruženje te se trudimo ponuditi upravo onu uslugu koju tržište traži. Liderstvo u brzini isplate šteta planiramo još zadržati a proširiti paletu proizvoda koje nudimo, povećati broj poslovnica u Bosni i Hercegovini, nastaviti sa digitalizacijom Društva i internih procesa te se dodatno posvetiti segmentu brige o korisnicima (customer care). Kao što sam maloprije istakao, želimo ponuditi najbolju moguću uslugu našim klijentima. Unatoč konstantnom rastu i povećanju broja klijenata, moramo zadržati istu posvećenost koju smo imali do sada, prema svakoj pojedinoj polici osiguranja.

Hvala Vam na izdvojenom vremenu i lijep pozdrav.

- Hvala Vama, oprostite što nisam mogao izdvojiti više vremena, stvarno žurim dalje. Lijep pozdrav.

Rekao nam je Superbrzi i odletio u rješavanje novih predmeta.