Bihać: Kako žive demobilisani borci bez dostatnih primanja dok čekaju na svoja prava?

.
- Zakon o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica je u završnoj fazi. Radna grupa Ministarstva za pitanja boraca i RVI USK analizirala je sve prigovore koji su prikupljeni tokom održanih javnih rasprava a nakon dostavljenog mišljenja Ureda za zakonodavstvo, Ministarstva finansija i Saveza općina i gradova, trebala bi ga prihvatiti i Vlada USK. Demobilisani borci koji su sticajem životnih prilika ostali ili nezaposleni i bez ikakvih primanje na ovaj Zakon čekaju s velikim nestrpljenjem..

BIHAĆ, 4. novembra - Demobilisani borci, koji nemaju nikakvih primanja i već četvrt vijeka čekaju ostvarenje svojih prava, već bi u naredne dvije sedmice mogli dobiti sredstva za vrijeme provedeno u ratu, na osnovu Zakona o dopunskim pravima boraca i RVI.

Ono što se čeka je sjednica Skupštine USK i njegovo usvajanje, iako resorni ministar Ermin Zulić najavljuje da su u Ministarstvu pripremili i rezervnu varijantu. Prema njegovim riječima očekuje da ovaj zakon prođe potrebnu proceduru u Vladi USK, a nakon toga da ide dalje. Alternativna varijanta, kako kaže, jeste uredba sa zakonskom snagom.