Kaktusi i torte, dvije ljubavi Jadranke Ibradžić

asd
Kaktusi i torte dvije su velike ljubavi Jadranke Ibradžić iz Vrnograča. Torte i kolače kuha već 15 godina i to radi sa ljubavlju kao i sve ostalo, jer, samo tako i zna raditi. Koliko je torti do sada napravila ne zna, ali svaka ima svoju priču. Izdvaja tortu sa temom kaktusi i sukulenti koju je radila za svoju prijateljicu, koja dijeli ljubav prema kaktusima.

Iako istinski voli i uživa u kuhanju torti i kolača, slatko baš i ne voli jesti. Kada ne pravi torte Jadranka vrijeme provodi sa svojim kaktusima i sukulentima. U svojoj kolekciji ima preko 50 vrsta kaktusa, a sukulenata daleko više, odnosno u preko 500 saksija ima zasađene kaktuse i sukulente.

Priča sa kaktusima je počela prije osam godina kada je Jadranka od sestre uzele jedan kaktus. Od tada sa svakog putovanja donosi po jedan primjerak. Isto tako i putem društvenih mreža, preko facebook grupa koje dijele istu ljubav prema cvijeću, odnosno kaktusima i sukulentima pronalazi nove vrste ovog cvijeća. Jadranka kaže da joj ovaj hobi uzima puno vremena, ali i daje puno, mir i užitak. Ističe da kaktus nije zahtijevan, dovoljno je presađivanje svake dvije do tri godine, ne voli puno vode, jer će ga prije uništiti voda nego sunce. Ljubav prema kaktusima prenijela je i na muža.