Kakvo nas vrijeme očekuje danas u Cazinu i USK

ca

Djelomično oblačno. Najviša temperatura 20°C. Vjetar JZ 15 - 30 km/h.

Razvoj slabe kiše kasno navečer. Najniža temperatura 8°C. Vjetar ZJZ 10 - 15 km/h. Mogućnost kiše 80%.

vr

U drugom dijelu dana sparno

Mada će biti toplije i sunčanije, što će pozitivno djelovati na većinu populacije, neuobičajeno visoke temperature i južno strujanje će kod osjetljivih osoba uzrokovati povremeno jače tegobe. Prije podne ugodnije, uz više svježine, u drugom dijelu dana sparno, stoga bi hronični bolesnici trebali izbjegavati teže aktivnosti. Poželjno je i ne pretjerivati sa odijevanjem, kako biste se osjećali komotnije. Vremenske prilike pogoduju povećanju koncentracije polena alergogenih vrsta, prije svega breze, pa bi osjetljive osobe ovome trebale posvetiti pažnju.

Sutra u Bosni pretežno oblačno vrijeme, rijetko uz malo kiše. U Hercegovini umjerena oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stepeni.

U utorak više oblačnosti prije podne

U utorak više oblačnosti prije podne, sunčanije u drugoj polovini dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 23 stepena.