Kamiondžija iz BiH razgovarao na mobitel u momentu kada je udario u vozilo u kojem je poginulo dijete

.
Vozač je doveden pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava protiv njega podnesena je nadležnom državnom tužilaštvu, kažu u policiji

 

Vozača kamiona (46) iz Bosne i Hercegovine policija je prijavila da se zbog telefoniranja tokom vožnje u ponedjeljak poslijepodne na autocesti kod Brinja zabio u automobil poljskih registracija u kojem je poginulo dijete, a roditelji i još jedno dijete su povrijeđeni, piše 24Sata.

Vozač je osumnjičen da je “izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 10-godišnji putnik u automobilu poljskih registarskih oznaka čiji nje vozač zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, a dvoje je putnika lakše povrijeđeno”.

Ličko-senjska policijska uprava to je saopćila nakon što su u saradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu, dovršili kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim vozačem iz BiH.

Osumnjičen je da je nesreću izazvao na 117. kilometru autoceste zato jer je “upotrebljavao mobitel za vrijeme vožnje i na taj si način umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom kojom prilikom je bez kočenja i pokušaja izbjegavanja ispred zaustavljenog automobila poljskih nacionalnih oznaka udario u njega”.

Riječ je o automobilu kojim je u istom smjeru upravljao 37-godišnji poljski državljanin, koji je zbog za sada neutvrđenog razloga bio zaustavljen u krajnjoj desnoj voznoj traci autoceste.

Vozač je doveden pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava protiv njega podnesena je nadležnom državnom tužilaštvu, kažu u policiji.

Foto: Agencije