Kamp Lipa: Migranti napali policiju i zaštitare

Policija
- U incidentu koji se desio u ponedjeljak, 11. maja iza 1 sat i 30 minuta, niko nije ozlijeđen, potvrdila je za RTV USK-a Snežana Galić, načelnica Krim policije MUP-a USK.

BIHAĆ, 12. aprila - Policijski službenici koji rade na osiguranju Migrantskog centra „Lipa“ obavijestili su Policijsku stanicu Bihać da je došlo do pobune većeg broja migranata koji su pričinili i materijalnu štetu na jednom od policijskih vozila.

Kako je u izjavi za RTV USK-a navela Snežana Galić, načelnica Krim policije MUP-a USK, oko 200 migranata iz ovog Centra krenulo je, bacajući kamenje i druge predmete, prema policijskim službenicima i radnicima na obezbijeđenju kampa, i to zbog navodnog nezadovoljstva s pružanjem ljekarske pomoći.

Kako bi zaštitili sebe i svoje živote policijski sluzbenici su u tom trenutku ispalili dva hica upozorenja u zrak, a u Centar su upućene i dodatne snage radi uspostavljanja reda.

Trenutna situacija je mirna, a iz MUP USK ističu kako rade na rasvjetljavanju cijelog ovog slučaja, te identifikaciji inicijatora pobune.

Izvor: