Kamp mladih "Red Cross Youth 2019", učestvovali i volonteri iz Cazina

Još jedna pozitivna priča mladih ljudi dolazi nam iz USK. Crveni križ USK je i ove godine organizovao kamp za sve mlade volontere iz USK, a ulogu podorganizatora su upravo imali volonteri iz Cazina.

Kamp se održavao na prostorijama Kampa Colony u Bosanskoj Otoci. Pored druženja i zabave, ovi mladi volonteri su imali priliku i da ponešto novo nauče kroz radionice o omladinskom aktivizmu i liderstvu.

Također, tu je bila i radionica gdje su mladi proširili svoje znanje iz prve pomoći i sa predstavnicima IOM-a razgovarali o trenutnoj migranstkoj krizi.

 

Image

Erna Pajić, jedna od organizatorica kampa nam je nešto više rekla o ovome :

"Za mene, kao volontera, ovakve stvari puno znače. Iako sama organizacija iziskuje puno truda i vremena sve to na kraju vrijedi. Ono što najviše ostavi traga na mene jesu upravo svi ti mladi ljudi, sa istim ciljem kao i ja i sa jednakom željnom za pomaganjem drugim osobama. Ovaj put su to bili mladi iz mog okruženja, mog kantoma i vrijeme provedeno sa njima, u prelijepom okruženju Une jeste zaista nešto neopisivo."

Ovakvi kampovi prestavljaju i jednu vrstu nagrade za volontere koji svoje slobodno vrijeme odvajaju za službu humanosti. Ujedno je i motivacija za mlade ljude koji žele kvalitetno iskoristiti svoje vrijeme, a možda ne znaju kako.

Volonteri Crvenog križa grada Cazina pozivaju sve mlade ljude, koji žele da pomažu drugim ljudima da im se pridruže i da, kako oni to vole zvati, svoju crvenu porodicu, učine još većom.

Image