Kanadski političari prošetali u štiklama i razbjesnili žene: Ovo je cirkus i šamar za sve nas

anada
Internetom se širi urnebesna snimka kanadskih političara koji su se na sjednici parlamenta pojavili u rozim štiklama.

 

Naime, kako pišu strani mediji poslanici u kanadskom parlamentu to su učinili okviru manifestacije "Nada u visokim potpeticama" koja sponzorira sklonište za žene u Ontariju, a kako bi podigli svijest o nasilju nad ženama.

"Nasilje nad ženama još uvijek prevladava u našem društvu", napisao je kanadski ministar saobraćaja Omar Alghabra u četvrtak na Twitteru, zajedno sa video snimkom događaja.

"Nada u štiklama je događaj koji širi svijest o nasilju nad ženama, istovremeno ohrabrujući muškarce i dječake da budu dio rješenja. Nosili smo njihove prepoznatljive ružičaste štikle kao podršku ovome" dodao je.

Snimka podijelila javnost

I dok je snimka nasmijala brojne korisnike interneta, bilo je i onih koji su je oštro kritikovali.

"Ovaj cirkus ne pomaže ženama ni na koji način. Ovi muškarci se izruguju. Muško nasilje nad ženama nije za smijanje i sigurno se neće smanjiti što hrpa bezveznjaka paradira u štiklama", napisala je jedna korisnica Twittera.

"Kako muškarci koji pokušavaju hodati u ružičastim štiklama potiču bilo koga na dio rješenja za zaustavljanje nasilja nad ženama? Zbog toga se uopće ne osjećam sigurno, upravo suprotno", dodala je druga.

"Nikada u životu nisam nosila ružičaste štikle. Ovo je šamar za sve žene. Ne trebaju nam feminizirani muškarci koji paradiraju okolo u štiklama kako bi se borili protiv nasilja nad ženama", zaključila je treća.