Kantonalna inicijativa SDA za izmjene Zakona o komunalnoj djelatnosti je dodatno blokiranje Grada Bihaća?

Home

Kantonalna inicijativa SDA za izmjene Zakona o komunalnoj djelatnosti je dodatno blokiranje Grada Bihaća?


Zakon o komunalnim djelatnostima koji je propisao da se “registracija svih vrsta vozila ne može ostvariti kod Policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova poslova kantona, bez prethodno izmirenih obaveza davaoca i korisnika komunalnih usluga” tema je čaršijskih rasprava od početka ove godine.

Naime, početkom 2017. godine  tadašnji ministar unutrašnjih poslova USK Ervin Bibanović (SDA) je potpisao sporazum sa komunalnim preduzećima, nakon čega su se, primjerice, u Bihaću počela retroaktivno naplaćivati i dugovanja iz prethodnih godina po pitanju komunalnih usluga ili u suprotnom niste mogli registrovati vozilo.

Nakon pola godine primjene ovog zakona, ide se u izmjene i prema riječima pojedinih SDA ide u poništavanje potpisanih ugovora od strane njihovog ministra. Tako se gradski vijećnik u Bihaću Dinko Bećirspahić, iako jedan od najvećih kritičara rada gradonačelnika Bihaća Fazlić Šuhreta oglasio na društvenim mrežama tvrdeći kako su izmjene ovog zakona isključivo radi još jedne blokade Grada Bihaća, a ne zbog pomoći građanima.

Molim građane da ne misle da ovo SDA čini zbog njih!

Svi znamo da je jedino Grad Bihać na čelu sa sadašnjim gradonačelnikom počeo primjenjivati Zakon o komunalnim djelatnostima Unsko-sanskog kantona u cilju da se koliko-toliko pokuša izmiriti dug koji su isti i napravili. Kad su vidjeli da mu to polazi za rukom, dolazi ovaj prijedlog. Znači, primarni cilj SDA je blokirati priliv sredstava u Grad Bihać pod predstavom da se počelo misliti na građane ovog Kantona, kazao je Bećirspahić.

Ovim je izazvao niz komentara na svom profilu, a “pravdali” su se i pojedini vijećnici iz SDA, kao i predsjednik povjereništva gradske organizacije SDA Bihać.

 

(Izvor: USN)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 17/07/2017 - 10:07

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top