Kao slavnog mislioca: Leonardo DiCaprio citirao Fadila Novalića

asd
Citirao je riječi podrške koje je premijer Novalić javno uputio a tiču se zaštite prirode Bosne i Hercegovine

Leonardo DiCaprio, slavni holivudski glumac, aktivista i borac za očuvanje prirodnih ljepota nedavno je dao podršku za borbu protiv izgradnje mini hidrocentrala u Bosni i Hercegovini, a sada  je na svom je Instragram profilu citirao federalnog premijera Fadila Novalića.

- Lično podržavam nevladine organizacije koje se bave zaštitom okoliša. Kao veliki zaljubljenik u prirodu uvjek ću podržati projeke na očuvanju okoliša. Mislim da su nam čiste rijeke bitnije od struje, mi smo možda jedina zemlja u regionu koja je energetski neovisna, dovoljno energije dobijamo iz drugih izvora. Naše rijeke moramo očuvati čiste i kao takve predati budućim generacijama - rekao je premijer Novalić, a upravo to je citat koji je DiCaprio objavio na svom Instagram profilu.

Premijer Federacije Novalić, podsjećamo, javno je podržao proteste i zaštitu rijeka.

Rijeke Bosne i Hercegovine suočavaju se s neposrednim uništenjem zbog 463 mala hidroenergetska projekta koja su trenutno u fazi izrade ili se planiraju. Federacija sada treba brzo reagovati, kao što smo to učinili u Sjedinjenim Državama - navodi, između ostalog holivudski glumac.

leonardodicaprio