Karate turnir danas u Velikoj Kladuši- Krajišnik igra protiv NK Brekovica

,

Velikokladuška Vatrogasna jedinica jučer je oko 07:10h intervenisala u mjestu Šumatac. Prema riječima dežurnog Okanovića, vatrogasci su intervenisali po dojavi o zapaljenju drvenog električnog stuba.

Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h zdravstvenu zaštitu pružila je za 41 pacijenta, od kojih su tri upućena na dalje liječenje. Dežurni doktori bili su Valbona Mahmutović i Kasim Selman.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. Krivičnih djela nema prijavljenih.

Elektronapajanje na području općine jutros je stabilno.

Prema informacijama iz BIHAMK-a, jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost, a pažnja se skreće i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozačima na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnju, prilagođena uslovima na putu.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema gužvi.

U organizaciji Karate kluba Regeneracija danas će u Velikoj Kladuši biti održan karate turnir „Trofej Velike Kladuše 2021“. Takmičenje počinje u 09:00h u Gradskoj sportskoj dvorani.

Nogometaši velikokladuškog „Krajišnika“ danas igraju novi ligaški susret na domaćem terenu. U susretu 5. kola Druge lige FBiH – grupa „Zapad“ „Krajišnik“ će odmjeriti snage sa NK „Brekovica“. Susret počinje u 16:30h. Igrači i uprava „Krajišnika“ pozvali su sve ljubitelje nogometa da dođu na utakmicu i podrže mladu ekipu Krajšnika da ostvari što bolji rezultat u ovom susretu.

– Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim satima kratkotrajnih lokalnih pljuskova može biti na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.

– Tokom jutra će biti ugodnije, potom će se biometeorološke prilike djelimično pogoršati. Povećanje oblačnosti, uz mjestimično izraženiju sparinu u poslijepodnevnim satima, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Od reakcija na promjenu vremena moguće su glavobolja, promjena raspoloženja i malaksalost. Poželjno je slojevito se odjenuti, po mogućnosti provesti dan na otvorenom, pri tome ne pretjerivati sa aktivnostima.

Svjetski dan prve pomoći već tradicionalno, druge subote u mjesecu septembru, na inicijativu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, društva Crvenog križa širom svijeta organiziraju  niz aktivnosti, kojima je cilj privući pažnju javnosti i ukazati na važnost pravodobno i na pravilan način pružene prve pomoći. Obilježavanje dana posvećenog prvoj pomoći izuzetna je prilika za ukazivanje, da je prva pomoć humani čin koji pokreće ljude u izgradnji bolje, sigurnije i humanije zajednice. Postupcima prve pomoći i pozivom u pomoć može se spasiti život, spriječiti nastanak trajnih posljedica i skratiti trajanje liječenja i oporavka kod ozlijeđene ili naglo oboljele osobe.