Karić odbrusila gradonačelniku Beograda: "O SFF-u govori kao najobičniji neškolovani nasilnik"

.
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić odgovorila je gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću koji je, govoreći o Sarajevo Film Festivalu, rekao da "neće dozvoliti da Sarajevo ima bolji festival od Beograda".

Njen odgovor prenosimo u cijelosti.

"Razumijem da gradonačelnik Beograda dolazi iz svijeta vodenih sportova, da mu kultura i umjetnost nisu bliski, osim možda uloge nasilnika "Gangule" u filmu "Kad porastem biću kengur".

Šteti ugledu Beograda kada svoju epizodnu ulogu iz filma prenosi na poziciju gradonačelnika i kao najobičniji neškolovani nasilnik o Sarajevo Film Festivalu govori da "Neću da dozvolim da Sarajevo ima bolji festival od Beograda".

U kulturi i umjetnosti nema sirovog nadmetanja, kultura i umjetnost su za divljenje. Svi možemo uživati u sjajnoj srbijanskoj filmografiji, zbog čega često "Srce Sarajeva" ide za umjetnike iz Srbije, jednako kao što uživamo svi u Sarajevo Film Festivalu.

Drago mi je da će Vlada Srbije i Grad Beograd snažnije uložiti u razvoj festivala u Beogradu, Sarajevo kao UNESCO grad filma može pružiti svu savjetodavnu pomoć", napisala je Karić na Facebooku.

 

Foto:Facebook