Karkin: Tužilaštvo ima 1.000 novih dokaza u slučaju "Dženan Memić" za koje nisam znao

U nastavku suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću na Kantonalnom sudu u Sarajevu, advokat odbrane Rusmir Karkin informisan je da u slučaju "Dženan Memić" postoji 1.000 novih dokaza Tužilaštva KS za koje nije znao. Ističe da su mu svi dokazi kojima Tužilaštvo raspolaže trebali biti dostavljeni onog trenutka kada je podignuta optužnica.

"Svaki put kažu da su dostavili sve, a svaki put vade nove stvari. Ne znam šta se dešava i zbog čega to rade, ali činjenica je da ima 1.000 dokaza o kojima nisu ništa govorili. Imam samo spisak dokaza, ne znam o čemu se radi. Tužilac mi je omogućio da ih pogledam u njegovoj kancelariji, ali u kratkom vremenu to je nemoguće pregledati, a kamoli pročitati", kazao nam je Karkin. 

Istakao je da će sa spiska izdvojiti dokaze za koje smatra da su bitni i da će nakon toga odlučiti da li će ih koristiti. 

"Formalno-pravno je nebitno šta se u dokazima nalazi, bitno je da su oni to prikrivali i da mi nisu dali odmah u startu, a stalno su govorili da su dali sve. Ne moram ništa od toga koristiti, ali je trebalo da mi se dostavi odmah kada su podigli optužnicu pa bih ja odlučio da li ću ih koristiti ili neću, a ovako oni donose odluku u moje ime", naveo je Karkin. 

Dodao je da je odustao od svjedočenja Ljube Seferovića jer, kako kaže, ne želi da on svjedoči.