KB "dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću, Coca-Cola u BiH uručila vrijedne donaciju za njegu prijevremeno rođenih beba

Mmm

U okviru projekta „Podržimo život beba rođenih prije 37. sedmice“ koji je u 2019. godini pokrenula Coca-Cola u Bosni i Hercegovini sa svojom prirodnom izvorskom vodom Olimpija iove godine nastavljeni su napori s ciljem opremanja bolničkih odjela na kojima se stručni kadrovi brinu o prijevremeno rođenim bebama.

Predstavnici Coca-Cole uručili su jedan topli krevet BW3 Kanmed i Kanmed BB 100 sistem toplog kreveta za prijevremeno rođene bebe Kantonalnoj bolnici "dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću.

„Izuzetno smo ponosni na činjenicu, da smo i u ovoj veomaizazovnoj godini, nastavili sa značajnim aktivnostima s ciljem pružanja podrške lokalnoj zajednici te da imamo priliku unaprijediti kapacitete ovih bolnica i na taj način pomoći našim medicinskim radnicima koji svakodnevno ulažu svoju energiju i napore i brinu o prijevremeno rođenim bebama pored svih prisutnih izazova koje uzrokuje pandemija bolesti Covid-19“, izjavila je Ruža Tomić Fontana, generalna direktorica Coca-Cole HBC za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju.

 

Donirani savremeni sistemi toplog kreveta imaju funkciju održavanja adekvatne tjelesne temperature novorođenčeta, koja nakon izlaska iz inkubatora nije stabilna i može ugroziti život bebe.

„U izrazito izazovnoj godini koja je utjecala na sve segmente naših života, ponosni smo na podršku koju smo dobili u Kantonalnoj bolnici "dr. Irfan ljubijankić" u Bihaću. Ovaj aparat je od velikog značaja za nas, naše malene bebe i ovom prilikom želim da se zahvalim u ime kolektiva naše bolnice Coca-Coli u Bosni i Hercegovini i Olimpiji koji misle na naš grad Bihać i našu lokalnu zajednicu”, izjavila je prim. dr.spec. Rusmira Konjević, šef Odsjeka za neonatologiju Kantonalne bolnice "dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću.

Coca-Cola u BiH je u okviru projekta „Podržimo život beba rođenih prije 37. sedmice“ opremila bolničke odjele na kojima se brinu o prijevremeno rođenim bebama: JU Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici, Kantonalnoj bolnici „Dr. Safet Mujić“ u Mostaru, Univerzitetskoj bolnici Foča te Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica Trebinje i Kantonalnoj bolnici "dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću.

 

U okviru projekta „Podržimo život beba rođenih prije 37. sedmice“,  Coca-Cola u BiH donirala je neophodne aparate i opremu za ukupno osam bosanskohercegovačkih bolnica u vrijednosti  većoj od 208.000 KM.