KBV "Budo" Cazin ponovo u samom vrhu karate takmičenja!

Jučer, 5. maja 2018. godine, takmičari KBV "BUDO" - Cazin nastupili na međunarodnom turniru "KUP PRIJATELJSTVA" u organizaciji KK Jion PEB - Bihać u Bihaću gdje je nastupilo 750 takmičara iz 69 klubova i 8 država.

Napravili smo odličan rezultat i zauzeli 3. mjesto u ukupnom poretku klubova, a osvojili smo 31 medalju, i to: 5 zlatnih; 6 srebrenih; 20 bronzanih medalja.

qwe

Naša takmičarka Vilić Sara je, uz Imanu Durdžić, proglašena za najuspješniju takmičarku u ženskoj kategoriji sa osvojene dvije zlatne i dvije bronzane medalje.

Sa pravom možemo reći da su naši takmičari jučer bili na visini zadatka, lavovski i srčano se borili za svoj klub, kao i za svoj grad Cazin koji dostojanstveno predstavljaju ma gdje god bili. 

Mi imamo cilj koji smo postavili, a to je da smo u samom vrhu karatea, ne samo na našem području, već i šire.

qwe1

Jučerašnje takmičenje je bilo po kvaliteti Balkanskog prvenstva. Želio bih se zahvaliti gospodinu Bajri Durdžić na gostoprimstvu i na savršenoj organizaciji jer sa sigurnošću mogu reći da je ovo jedan od najbolje organizovanih takmičenja u našoj regiji, a i šire. 

Također da napomenemo da je naš klub dobio i sudiju, Bajramović Amar je uspješno položio na sudijskom seminaru u Bihaću, i to je prvi sudija našeg kluba kojem želimo puno sreće u karijeri.

Velika zahvala ide roditeljima koji su kao i uvijek pratnja i podrška, i bez kojih ne bi bilo moguće postaviti i ostvariti ovako velike ciljeve. 

qad