Kćerka ubijene starice: Vjerujem još samo u Božiju kaznu

asdasd
Brljavac 11. marta 2011. godine zadavljena i opljačkana u svom stanu u sarajevskom naselju Bistrik

Svirepi ubica Kadrije Brljavac (72), koja je 11. marta 2011. godine zadavljena i opljačkana u svom stanu u Franjevačkoj ulici na broju 6 u sarajevskom naselju Bistrik, ni nakon više od devet godina nije identificiran. Ubica je nakon zločina pokupio 20.000 KM i otad mu se gubi svaki trag.

Predmet u fioci

Renata Demšulov, kćerka nastradale koja živi i radi u Njemačkoj, u izjavi za „Avaz“ kaže da nema novih informacija.

- Nema ništa novo. Sve je isto, predmet kupi prašinu u fioci. Jedino se vi sjetite i na tome vam puno hvala. Evo već devet godina niko se nije udostojio pokrenuti bilo šta - kaže Demšulov.

Prema njenim riječima, prestala je da vjeruje u ovozemaljsku pravdu.

- Vjerujte mi, samo mi ostaje da mislim da će ubicu stići Božija kazna - zaključila je Demšulov.

Ona je ranije za naš list ispričala da su na licu mjesta pronađeni djelimični otisci prstiju, ali da nije ustanovljeno kome pripadaju. Istražitelji su sumnjali da je počinilac u vrijeme ubistva bio maloljetan pa ga nisu imali u bazi podataka ili da iza ubistva stoji osoba iz inozemstva.

Početne sumnje

Na početku istrage istražitelji su čak sumnjali i na Demšulov, koja je tada bila u četvrtom mjesecu trudnoće, te bivšeg supruga, iako je on bio policajac. I tako, dok su policajci istragu fokusirali na članove porodice, ubica je odšetao.

Demšulov je mišljenja da je njenu majku, najvjerovatnije, ubila osoba koja ju je poznavala ili neko ko je iskoristio ime članova porodice i prijatelja Brljavac.

Nesretna žena, naime, bojala se i nikada ne bi otvorila vrata nekome koga ne poznaje.

Vještačenje stotinjak osoba

U dosadašnjoj istrazi izvršeno je DNK vještačenje stotinjak osoba, među kojima su i članovi porodice ubijene starice.

S mjesta događaja izuzete su jedna ribarska stolica u kojoj je nesretna žena krila novac te trpezarijska kožna stolica, na kojoj je, navodno, bio otisak. Na ovom kompleksnom slučaju svojevremeno je radila i Federalna uprava policije, ali ni to nije urodilo plodom.