Kćerku tukao i silovao, a nakon 48 sati pakla djevojčicu spasile komšije

Otac monstrum iz Požarevca, koji je silovao i tukao svoju kćerku (16), branio se pred tužiocem šutnjom, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Prema informacijama „Blica“, Ž. M. (60) koji je uhapšen krajem prošle sedmice zbog sumnje da se tri mjeseca po uvjetnom otpustu iz zatvora, dva dana krvnički iživljavao nad svojom kćerkom, sproveden je u Više tužilaštvo u Požarevcu u subotu, nakon što mu je istekao 48-satni pritvor.

Međutim, on nije želio da iznosi odbranu, niti bilo šta priča o danima kada je u kući držao zaključanu kćerku, tukao je i silovao. Uprkos tome, iskaz djevojčice koji je dala policiji i ljekarski nalaz u kojem stoji da je zadobila brojne podlive po tijelu, kao i ginekološki nalaz, bili su dovoljni da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Njemu se na teret stavlja krivično djelo silovanje maloljetne osobe, za koje je zaprijećena kazna od pet do 15 godina zatvora. Otežavajuća okolnost je što je u pitanju osoba koja je već osuđivana, pa bi kazna mogla biti bliža maksimalnoj.

Za vrijeme njegovog pritvora, a u toku ove sedmice, bit će saslušana i žrtva, ali i svi drugi svjedoci. Između ostalog, i članovi porodice koji su djevojčicu krili od oca monstruma kada je ona pobjegla od njega.

- Djevojčica je poslije dva dana iživljavanja pobjegla kod komšija, poznanika njene porodice. Došla je sa podlivima, uplakana i molila ih da je prime i sakriju od oca. Oni su je sakrili i u njihovoj kući je bila nekoliko dana, a oni nisu pozvali policiju jer su se svi, kao i ona, uplašili za svoju sigurnost s obzirom na to da je njen otac bio u zatvoru zbog ubistva - priča izvor "Blica" upoznat s istragom.

Prema njegovim riječima, žrtva je poslije nekoliko dana skupila hrabrosti i pozvala svoju majku koja u Smederevu živi sa starijom kćerkom.

- Žena je odmah došla u Požarevac i odmah sa kćerkom otišla u policiju. Ubrzo zatim i Ž. M. je uhapšen - priča izvor "Blica".

Pakao u porodici u Požarevcu dešavao se od 10. do 12. maja, kada je osumnjičeni Ž. M. bio sam sa kćerkom u porodičnoj kući.

U toj kući inače živi i sin silovatelja, koji je 11 godina stariji od sestre.

Ž. M. je tada prvo nasrnuo na sopstvenu kćerku, i kako se dkevojčica opirala, počeo je da je udara čak i pesnicama. Prema saznanjima iz istrage, on nije birao gdje će udariti kćerku, a poslije batina ju je brutalno silovao. To se ponavljalo nekoliko puta tokom dva dana koliko je monstrum bio sam sa kćerkom.