Khabib poručio UFC-u: Stojim iza svog brata, ako on dobije otkaz, idem i ja!

Prvak lake kategorije UFC-a Khabib Nurmagomedov poslao je otvoreno pismo rukovodstvu ove organizacije na čelu sa Danom Whiteom.

White je nakon haosa u Las Vegasu u meču Khabiba i Conora McGregora najavio otkaze ljudima iz Khabibovog tima i to zbog napada na McGregora koji je miljenik UFC-a.

Međutim, Nurmagomedov je danas poručio da neće odustati od svog brata kojem je otkazan meč i da UFC može zaboraviti na davanje otkaza Zubairu Tukhugovu koji je udario McGregora.

Ako mu uruče otkaz Khabib također odlazi.

"Zašto niste otpustili nikog iz njihovog tima kada su napali bus i povrijedili nekoliko ljudi? Mogli su nekoga ubiti. Zašto niko ništa ne priča o vrijeđanju moje zemlje, religije, nacije, porodice? Zašto kažnjavate samo moj tim, kada su oba tima učestvovala u tuči. Ako kažete da sam ja sve započeo, ne slažem se s tim. Ja sam završio što je on započeo", napisao je Khabib i još je dodao:

"Ako nekog morate kazniti, kaznite mene. Zubaira Tukhugov nema ništa s tim. Ako mislite da ću šutjeti zbog svega, prevarili ste se. Otkazali se Zubairin meč i želite ga otpustiti jer je udario Conora. Ne zaboravite da je Conor taj koji je prvi napao mog brata, samo pogledajte video. Ako ga otpustite, gubite i mene. Mi u Rusiji nikad ne odustajemo od braće i ja za brata idem do kraja. Ako opet nakon svega odlučite da ga otpustite, pošaljite mi raskid ugovora, inače ću ga ja sam prekinuti", napisao je Khabib.

Dodao je još jako bitnu stvar.

"Još jedna stvar. Možete zadržati novac koji ste mi uzeli. Očigledno ste zauzeti s tim i nadam se samo da vam neće zapasti u grlu. Mi smo branili svoju čast i to je najvažnija stvar. Mi idemo do kraja", poručio je Khabib.