Stanje zabrinjavajuće: Kiša u Cazinu još pada, vodostaji Korane i Mutnice u porastu

Kiša koja od jučer ujutro pada bez prestanka donijela je prve probleme u Krajini. Za sada je najgore stanje u Prijedoru, gdje je poplavljeno više od 200 objekata, a zabilježene su poplave i u bihaćkim naseljima Papari i Muslići.

Ni u Cazinu stanje nije puno bolje, obzirom da su vodostaji rijeka Mutnice i Korane u konstantnom porastu, pa je tako u 08:00 sati vodostaj Mutnice iznosio čak 273,00 cm, dok je jučer u isto vrijeme iznosio 105,00 cm, a kiša i dalje pada te se očekuje i dalji rast.

Vezana vijest: Zbog poplava vatrogasci intervenirali u Mutniku, Ćoralićima, Slatini, most u Pervizima neprohodan

Image

Dvorište i parking prostor ispred JU "Gimnazija" Cazin na Maloj Lisi uslijed obilnih padavina poplavljeno je još od sinoć, a jutros je stanje nepromijenjeno. Obzirom da je onemogućen pristup ulazu u školu, danas neće biti redovne nastave.

Vezana vijest: Poplavljeno dvorište JU "Gimnazija" Cazin, nastava odgođena (FOTO+VIDEO)

Image

Podsjećamo, cazinski vatrogasci imali su više intervencija zbog poplava na području našega grada. Osim u JU "Gimnazija" Cazin, intervenisali su u Slatini, Mutniku, Ćoralićima. Veća plavljenja nastoje se spriječiti postavljanjem vreća pijeska, a na terenu u Slatini angažovane su i mašine.

Došlo je do problema na mostovima izgrađenima od propusnih cijevi. Mostovi Rajak i Prkos su trenutno prohodni, dok je u Pervizima, gdje se voda prelijeva preko mosta, onemogućeno odvijanje saobraćaja. Most je u prekidu u Stijeni ispred starog grada, gdje je došlo do porasta vodostaja Horljave.