Kišnicu u zgradi u centru Srebrenice sakupljaju kantama

.
Stanari ne mogu formirati zajednicu etažnih vlasnika

 

Prije tri godine stanari stambene zgrade 32, koja se nalazi u centru Srebrenice, nadležnim općinskim službama uputili su zahtjev za obnovu krova, koji je dotrajao i godinama prokišnjava te su prinuđeni na tavan postavljati kante kako voda ne bi prodrla u stanove.

Nakon zaprimljenog zahtjeva stanara, na lice mjesta izašla je stručna komisija Odjela za urbanizam i komunalne poslove te konstatirala dotrajalost krovne konstrukcije, vlažne fleke na zidovima i haustoru te stanare obavijestila da rješavanje njihovog problema nije u nadležnosti tog odjeljenja, već da je to dužnost zajednice etažnih vlasnika.

Vladan Milovanović, šef Ureda srebreničkog načelnika, za „Avaz“ kaže da je Općina upoznata s problemom stanara zgrade 32 te da je svakako u planu njena obnova.

- Zahvaljujući općinskim i donatorskim sredstvima, u gradu su na svim stambenim zgradama obnovljeni krovovi i fasade. Kada stanari te zgrade formiraju zajednicu etažnih vlasnika, pristupit će se obnovi kompletnog krova njihove zgrade - pojasnio je Milovanović.

Međutim, stanari kažu da je teško formirati zajednicu etažnih vlasnika, jer od 32, trenutno se koristi samo 15 stanova.

FOTO: AVAZ