KJKP “Park” počelo sa proljetnim uređivanjem u Sarajevu

321
Radi se uređenje ružičnjaka, gredica sa sezonskim cvijećem i površina pod ukrasnim grmljem

Proljetno uređenje ekipe KJKP “Park” Sarajevo počelo je sa realizacijom u 120 ulica, naselja, šetališta, a nakon predproljetne tridesetodnevne akcije pripreme zelenila za novu vegetativnu fazu, radi se proljetno uređenje ružičnjaka, gredica sa sezonskim cvijećem, površina pod ukrasnim grmljem, čišćenje prostora sa nasadima žive ograde, kao i priprema travnjaka za novu travu i prvu košnju.

U ulici Zmaja od Bosne počelo je uređenje, a aktivnosti će se realizirati u ulici Radićeva, u Spomen parku "Mirza Delibašić i Davorin Popović", na zelenim površinama u blizini zgrade Kantona, u parku kod Alipašine džamije, na Trgu heroja u Novom Sarajevu, te u ulicama Remzije Veje i Tome Mendeša u Vogošći.

Također, nastavljeno je i zaštitno čišćenje travnatih površina nakon zime i priprema za novu sezonu u mnogim sarajevskim naseljima.

Proljeće je prava prilika za rekonstrukciju travnjaka, pa je tako počela sanacija travnatih površina na kojima je već vršeno prokopavanje zbog zamjene podzemnih instalacija i to u ulicama Ive Andrića, na Trgu solidarnosti, ulicama Semira Frašte i Oslobodilac Sarajeva.

Na terenu je i kompletna Služba komunalnih redara s ciljem zaštite i očuvanja stepena komunalne čistoće na javnim zelenim površinama u KS.