“Moja kosa, tvoja kosa”: Kladušanke donirale kosu za djecu oboljelu od raka

Građanke Velike Kladuše u utorak, 26. februara su šišanjem i doniranjem kose pružile podršku malim herojima, podršku bolesnoj djeci.

Akcija šišanja i doniranja kose za izradu perika za djecu oboljelu od raka održana je u okviru projekta Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka iz Sarajeva “Moja kosa-tvoja kosa”, a u Velikoj Kladuši organiziralo ju je Udruženje „Sutra je novi dan“ u saradnji sa Domom zdravlja Velika Kladuša, Udruženjem žena „Svjetlija budućnost“, te Demokratskom organizacijom mladih. Veliko srce i humanost i ovaj put pokazao je veliki broj građanki velikokladuške općine.

Akciji su se odazvale učenice osnovnih i srednjih škola, i građanke svih dobnih skupina, a  sve s jednim ciljem, darovati kosu za djecu koja se bore za život. Naročito raduje da su najmlađe Kladušanke svjesne šta znači biti human, jer su kosu u većem broju donirale naše mlađe sugrađanke.

 

Image

Među darovanom kosom našle su se i pletenice koje su čuvane i po trideset godina. Bajrama je pletenicu svoje kćerke čuvala 30 godina, a Mevlida svoju kosu više od pet godina i obje dijele isto mišljenje, sve ovo ima smisla kada se samo jednom bolesnom djetetu izmami osmijeh na licu.

 Akcija „Moja kosa, tvoja kosa“ održana je u frizerskom salonu „Las Vegas“, a podršku i pomoć u njenoj realizaciji pružila je većina velikokladuških frizerskih salona.  Podršku projektu „Moja kosa, tvoja kosa“ do sada su pružile brojne javne bh. ličnosti, među kojima je i Amra Silajdžić Džeko i Enis Bešlagić, kako prenosi RVK.