Kladušanke za Miu Mujadžić: Članice ZumbAz kluba prikupile novčana sredstva

Članice kluba Zumba Fitness Velika Kladuša pridružile su se mnogobrojnim humanitarnim akcijama za oboljelu malenu Cazinjanku Miu Mujadžić. Naime, humane Kladušanke su inicirale humanitarnu akciju te je uspješno završile, a prikupljena sredstva su usmjerena za liječenje Mie Mujadžić.

Malena Cazinjanka Mia Mujadžić već duži period bori s teškom bolešću, a u humanitarne akcije uključili su se mnogobrojni građani iz cijele Bosne i Hercegovine. Dijagnoze su: teško oštećenje mozga, perinatalna encefalopatija, cerebralna paraliza, epilepsija (Ohtahara sindrom).

     - "Napravile smo događaj za Miu "MOVE TO GIVE" i u sklopu zajedničkog treninga prikupile 1000,20 KM koje sam uplatila na račun Mujadžić Jasmina. Trening se trebao održati na otvorenom, međutim, zbog nevremena prebacili smo ga u sportsku salu gdje je uspješno i završena akcija za našu Miu", kazala je Azra Mujakić, voditelj plesa i predsjednik kluba.

     - "Naš klub nosi naziv "ZumbAz" koji trenutno broji od 60-80 članica. Podijeljene smo u 3 grupe. Dvije grupe treniraju godinu dana, dok treća grupa trenira dvije godine. Pored treninga, putujemo na razne Zumba evente, druženja, sportska dešavanja. Što se tiče aktivnosti u ovom mjesecu, očekuje nas učešće na Općinskim igrama gdje nastupamo sa 3 ekipe u odbojci i košarci. Krajem mjeseca idemo u Split na Zumba Fitness Masterclass te koncert od jedne Zumba zvijezde Pedro Camacho" dodala je Azra.

ZUMBA® je plesni fitness program koji kombinuje latino i internacionalnu muziku sa aerobik i plesnim pokretima stvarajući tako dinamičan, veseo i efikasan fitness program.
Prilagođen je svim starosnim dobima i nije potrebno prethodno plesno iskustvo kako biste mogli pratiti trening.

 

zumba

zumba

zumba

Zumba

Zumba