Kladuščanin dobitnik priznanja "Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu"

Foto: Rvk
Amar Grahović je imao prosjek ocjena 9,63

Kladušaninu Amaru Grahoviću prije nekoliko dana dodjeljeno je priznanje „Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu“ kao jednom od najboljih studenata prvog ciklusa studija Fakulteta islamskih nauka. Amar je imao prosjek ocjena 9,63 u toku četvorogodišnjeg studija. Amar je završio studijski program „Islamske teologije“. Položio je 48 predmeta, a pored uloge studenta, na fakultetu je bio angažiran i kao student – asistent na katedri za Šerijatsko pravo, te je imao angažman i u biblioteci fakulteta. Amar je upisao i drugi ciklus Master studija na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, a  trenutno honorarno radi u Medresi „Reis Džemaludin ef. Čaušević“ u Cazinu, čiji je i bio učenik prije odlaska na fakultet.

 

Image
Foto: Rvk

Amar je bio stipendista Fondacije IMAN iz Velike Kladuše na prvoj godini studija u Sarajevu, a pored pomoći roditelja veliku podršku su mu pružili prijatelji i poznanici iz Njemačke i Amerike koji su mu uručivali jednokratne godišnje stipendije.

Aktivno je pored studiranja, kao koordinator bio uključen i u brojne vjerske aktivnosti koje je realizirala Mreža mladih Medžlisa IZ Velika Kladuša. Također, Amar je posljednje tri godine bio urednik i voditelj Ramazanskog programa Radija Velika Kladuša.

Image
Foto: Rvk