Kladuška Policijska stanica u protekla 24 sata evidentirala je dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajku

a

 Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć su se obratila 44 pacijenta. Dežurni doktori Ajla Husić i Abdullah Fazlić na dalje liječenje uputili su jednog pacijenta.

Kladuška Policijska stanica u protekla 24 sata evidentirala je dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu.

 Vatrogasna jedinica Velika Kladuša bilježi jednu intervenciju, a radilo se o gašenju požara na njivi i niskom raslinju u naselju Polje. Prema riječima dežurnog Okanovića intervencija je trajala od 17:55 do 18:25h.

 Na području općine isporuka električne energije je stabilna, informišu u kladuškoj poslovnici Elektrodistribucije.

 Na Gradskom stadionu u Velikoj Kladuši danas će biti odigran prijateljski susret između NK „Vodnjan“ iz Hrvatske i kombinovane ekipe bivših nogometaša iz Velike Kladuše. Utakmica počinje od 15:00h.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Padom temperature zraka tokom noći na nedjelju u Bosni će kiša postepeno prelaziti u susnježicu ili snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

Biometeorološke prilike će se pogoršati, izraženije u drugom dijelu dana. Prolazak hladne fronte loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, a negativni uticaj promjene dodatno će se pojačati padom temperature zraka u noćnim satima. Moguće su reakcije poput glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, malaksalosti, problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Stanje na putevima

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok je na dionicama Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Glamoč-Priluka vidljivost mjestimično smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Na putevima Bihać-Bosanski Petrovac, Novi Travnik-Bugojno i Livno-Šuica-Kupres upozoravamo na jak vjetar. S obzirom da meteorolozi u narednim danima najavljuju pogoršanje vremena, savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme i zakonski obavezno do 01.04. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.