“Kladuška zima 2021” počinje u utorak, 21. decembra

Foto: Rvk
Sve je spremno za početak „Kladuške zime 2021“.

Grad, naročito njegov centar i Park ORB „7 Sekretara SKOJ-a“ ukrašeni su novogodišnjim ukrasima i sve odiše prazničnom atmosferom. Ovogodišnja „Kladuška zima“ počinje u utorak, 21. decembra i trajaće do zadnjeg dana ovog mjeseca. U 11 dana koliko će trajati, ova manifestacija  građanima i gostima Velike Kladuše ponudiće razne zabavne i sportske sadržaje, i za one nešto starije i za one mlađe. 

Osim zabave uz dobru muziku, „Kladuša zima 2021“ posjetiocima će pružiti i užitak za nepce, jer je tokom nekoliko noći predviđeno održavanje „Slatke zime“, odnosno prezentacija tradicionalnih slatkih jela. Naročito će u ovoj manifestaciji uživati najmlađi. 22. i 27. decembra u Parku ORB „7 Sekretara SKOJ-a“ biće održane predstave “Crvenkapica” i „Plemenita priča“, a 30. na Trgu mladih Dječija nova godina, predstava za djecu „Zimska čarolija“ uz Djeda Mraza i podjelu 500 besplatnih novogodišnjih paketića.

I ova „Kladuška zima“ donosi i zimski grad postavljen u Parku ORB „7 Sekretara SKOJ-a“ u kojem će posjetioci moći uživati u delicijama kladuških  ugostitelja. Cakaj Kasumović je pozvala sve građane da posjete sadržaje „Kladuške zime 2021“, i da uz porodicu i prijatelje isprate Staru i dočekaju Novu godinu...

Sportski sadržaji „Kladuške zime 2021“ već su otpočeli 15. ovog mjeseca 14. Novogodišnjim malonogometnim turnirom. Najluđa noć u godini programom manifestacije „Kladuška zima 2021“ rezervisana je za muziku uživo uz „The Horoscope bend“ na Trgu mladih, dok će u Novu godinu Velika Kladuša ući velikim vatrometom.

 

Image
Foto: Rvk