„Kladuško ljeto 2021“ od 22.07. do 07.08.

asd
Manifestacija „Kladuško ljeto 2021“ biće održana u periodu od 22.jula do 07.augusta. Građane Velike Kladuše, naše sugrađane iz dijaspore ali i sve one koje ovog ljeta put nanese u naš grad u navedenom periodu moći će uživati u sadržajima koji će zadovoljiti ukuse i očekivanja svih posjetitelja.

Nakon godinu dana pauze zbog već poznate situacije sa pandemijom COVID-19, Organizacioni odbor pripremio je raznovrsan sadržaj u kojima će zasigurno uživati i mladi i stari. Ovih dana vrše se posljednje pripreme kako bi sve bilo spremno za početak „Kladuškog ljeta 2021“.

Kao i ranijih godina, planirani su brojni muzički koncerti, gastro ponuda velikokladuških ugostitelja i slastičara u Parku Omladinske radne brigade „7 Sekretara SKOJ-a“, neizostavna „Krajiška sofra“ sa tradicionalnim jelima, folklorom i prezentacijom rukotvorina uz koncert Merse Miljković, predstave za djecu kao i sportski događaji. Kao završna  manifestacija „Kladuškog ljeta 2021“ u subotu, 07.augusta biće realiziran 18.Krajiški teferič „Velika Kladuša 2021“, a specijalni gost na Teferiču će biti poznata bh. pjevačica sevdalinki i narodne muzike koju mnogi nazivaju „kraljicom sevdaha“ Hanka Paldum.

Manifestacija “Kladuško ljeto” utemeljena je Odlukom Općinskog vijeća općine Velika Kladuša. Cilj je građanima, naročito onima sa trenutnom adresom u inostranstvu, a koji u velikom broju tokom ljeta borave u svom rodnom gradu, ali i drugim gostima ponuditi alternativu odmoru na moru.

Program manifestacije „Kladuško ljeto 2021“

Image
rth