KLJUČ: Ekonomske teme dominirale sjednicom

kljuc
Između ostalog na dnevnom redu je bila Odluka o subvencijama poduzećima kojima je bio zabranjen rad ili su otežano poslovale kao posljedica pandemije koronavirusom...

KLJUČ, 18. maja - U Ključu je danas održana redovna 36. sjednica Općinskog vijeća. Nakon što je jednoglasno usvojen dnevni red razmatrano je 20 tačaka.

Između ostalog na dnevnom redu je bila Odluka o subvencijama poduzećima kojima je bio zabranjen rad ili su otežano poslovale kao posljedica pandemije koronavirusom. Usvojeno je da su firme oslobođene uplate računa za komunalije i to za period mart - april kao i do juna i to u 100 postotnom iznosu za poduzeća kojima je bio zabranjen rad i 50 posto ako im je bilo otežano poslovanje.

Time je vijeće podržalo privredu da se podrži i obrtništvo u ovim teškim vremenima, izjavio je za našu kuću predsjedavajući OV Ključa Crnkić. Usvojen je i zaključak da ako Federalna ili Kantonalna vlada izuzmu iz svojih subvencija a tiče se obaveza po osnovu neto plata i doprinosa, neka od poduzeća iz Ključa, Općina Ključ će na sebe preuzeti ovu obavezu.