Ključ: Kod mladića iz Sarajeva u vozilu pronađena marihuana

.
Jučer oko 20:20 sati na magistralnom putu M-5, u blizini mosta na rijeci Sani, pripadnici MUP-a USK su kod dvojice Sarajlija pronašli drogu.

Policijska patrola je zaustavila putnički automobil Audi A3 kojim je upravljao Sarajlija (29), a na mjestu suvozača se nalazio dvadesetpetogodišnjak iz Sarajeva.

“Izlaskom iz vozila vozač je u ruci držao papirnu vrećicu u kojoj se nalazila veća količina suhe zeljaste materije koja je svojim izgledom asocirala na opojnu drogu Kannabis sativa koja mu je oduzeta.

Dalje, prilikom pretresa u vozilu su pronađeni i privremeno oduzeti jedna od kutija cigareta u kojoj su se nalazile dvije ručno spravljene cigarete „Joint“ sa sadržajem suhe zeljaste materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Kannabis sativa kao i jedan mobilni telefon marke Iphone.

Obojica lišena slobode

Nakon obavještenja dežurne tužiteljice Tužilaštva USK-a ista je naredila lišenje slobode te dalju kriminalističku istragu zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.