Klop o povratku Murinja: Bio je očajan, a sada je veoma motiviran

Nijemac je govorio o zdravstvenom biltenu i o šansama Mohameda Salaha da zaigra u subotu

Trener Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) je pred gostovanje Kristal palasu poželio dobrodošlicu kolegi Žozeu Murinju (Jose Mourinho), koji je zamijenio Mauricija Poketina (Mauricio Pochettino) na klupi Totenhema. Nijemac je govorio o zdravstvenom biltenu i o šansama Mohameda Salaha da zaigra u subotu.

- Dobro došao nazad, Žoze. Lijepo je što se vratio. Bio je očajan, moglo je da se vidi to od prvog trenutka kada je bio bez posla. Kako se brzo stvari mijenjaju, prije pet mjeseci igraš finale Lige prvaka protiv Poketina, a sada je on na odmoru. Radio je fantastično u Totenhemu. Kada sam prvi put pročitao vijest, nisam mogao da vjerujem. Nadam se da uživa u odmoru. Žoze je veoma motiviran i bit će zanimljivo - rekao je Klop, koji je hvalio sada bivšeg menadžera "Spursa".

Što se tiče narednog protivnika, Klop je oprezan. 

- Palas ima kvalitet, imaju lijepu atmosferu i gostovanje kod njih je posebno. Nisu imali spektakularan prijelazni rok, ali rade zajedno dugo i mogu da napreduju. Čine da svima bude teško. Oni vole da se brane, znaju da su prijetnja iz kontranapada i kada igraju tako, znaju biti težak protivnik. Prvo Zaha, Aju (Ayew), veoma je teško braniti se protiv njih. Moramo da nađemo rješenja - istakao je Nijemac. 

Ovaj duel bi mogao preskočiti Mohamed Salah, koji tokom jeseni vuče povredu skočnog zgloba. Egipćanin nije igrao za nacionalni tim, a nosio je čak i fiksacionu čizmu. 

- Virdžil (Virgil) je 100 posto spreman. Ne mogu da kažem isto za ostale, Fabinjo (Fabinho), Firmino, Vajnaldum (Wijnaldum), svi su igrali u utorak. Vidjet ćemo kako će reagirati, niko nije povrijeđen. Salah je u četvrtak trenirao, ali samo onako kako smo mi htjeli. Moramo oprezno, nije situacija gora, ali i dalje postoji povreda - rekao je Klop.