Ko će donijeti konačnu odluku o diplomi prof. Izetbegović? Škrijelj: Vidjeli smo nedostatke u dokumentaciji, ako bude do nas...

asd
Ako bude do Univerziteta da to treba rješavati, mi ćemo postupiti po Statutu i zakonu, kazao je rektor Univerziteta u Sarajevu

Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, kazao je da u ovoj  visoko-školskoj ustanovi nisu bili zadovoljni dokumentacijom Medicinskog fakulteta u vezi sa diplomom direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović. Dodao je da ako nadležne institucije povjere UNSA da se bave ovim slučajem, Univerzitet će postupiti po Statutu i zakonu.

Konačnu odluku o diplomi direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, prema svemu sudeći, morat će donijeti Senat Univerziteta u Sarajevu. A na pitanje da li je to dodatni teret za UNSA, te u kojoj fazi je taj postupak Škrijelj kaže:

-Sve što je imao Medicinski fakultet dostavio je UNSA-i. Mi nismo time bili zadovoljni jer smo vidjeli nedostatke u dokumentaciji. Tražili smo dopuni i nismo je dobili. Pisali smo kolegama u Zagrebu. Kad ćemo se time baviti zavisi od zvaničnih institucija, prije svega Kantona Sarajevo koji je naš osnivač. Ako bude do Univerziteta da to treba rješavati, mi ćemo postupiti po Statutu i zakonu i rješiti to pitanje, kazao je rektor, piše N1.