Je li ga ubila “bosanska mafija”: Ko je mafijaš iz Crne Gore ubijen u Beču?

Austrijska policija i dalje traga za napadačem koji je u petak popodne ispred restorana “Figlmiler” u centru Beča hicima iz pištolja ubio navodnog pripadnika “kavačkog klana” Vladimira Roganovića (32) iz Herceg-Novog, a teško ranio Stefana Vilotijevića (22) zvanog Mali Kićun iz Novog Sada, a porijeklom iz Nikšića.

Kako pišu austrijski mediji, svjedok pucnjave je policiji rekao da je napadač imao kraću bradu, tamnu jaknu i kapuljaču na glavi, te da ima tridesetak godina, a visok oko 185 centimetara. Navodno, strijelac je govorio isti jezik kao i žrtve, a policija je i dalje potjeri za neidentificiranim napadačem. Kako je ranije javio austrijski Kurier, likvidatori su bili pripadnici “bosanske mafije”, dok crnogorski mediji pišu kako se radi o Crnogorcima.

– Zločin je, najvjerovatnije, povezan s organiziranim kriminalom na području zapadnog Balkana – rekao je u izjavi za medije portparol austrijske policije Danijel Furst.

VEZANI BOSANCI IZREŠETALI CRNOGORCE USRED BEČA?!

– Istražitelji državnog zavoda za kriminalistiku sprovode međunarodnu istragu.

Image

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni Roganović i ranjeni Vilotijević su s još jednim čovjekom u petak popodne ručali u restoranu u centru austrijske prijestonice. Iz bara su izašli oko 13.30, kada im je prišao naoružani čovjek i, prema navodima policije, ispalio između pet i sedam hitaca na trojicu muškaraca, poslije čega je pješice pobjegao u nepoznatom pravcu. Roganović i Vilotijević su upucani u glavu, a identitet i zdravstveno stanje trećeg čovjeka koji je bio s njima nisu poznati.

VEZANI SESTRIĆ FOLK PJEVAČICE UBIJEN U BEČU

Podsjetimo, Vladimir Roganović je povezivan s “kavačkim klanom”, a neki njegovi bliski rođaci su, kako se sumnja, ubijeni ili teško ranjeni u “ratu” sa “škaljarcima”. On je prije samo dvije sedmice izašao iz zatvora “Spuž”, gdje je služio kaznu zbog falsificiranja dokumenata, a Crnu Goru je napustio prije samo četiri dana, odakle je otišao u Beč. Teško povrijeđeni Stefan Vilotijević (22) zvani Mali Kićun, najmlađe je dijete Kićuna Vilotijevića, koji je 1999. godine izrešetan u ulici Narodnog fronta. Kićun, čije ubistvo do danas nije rasvijetljeno, važio je za jednog od vođa crnogorskog klana u Novom Sadu.

VILOTIJEVIĆ OPERISAN

Iako se u medijima u petak kasno uveče pojavila vijest da je Stefan Vilotijević podlegao teškim povredama u bolnici, to je prvo demantirala njegova porodica, a potom i austrijska policija. Pojedini članovi porodice Vilotijević putem društvenih mreža su rekli da je Stefan “živ, zdrav i operiran”. Također, portparol austrijske policije Danijel Furst negirao je informacije da je Mali Kićun od zadobivenih povreda preminuo u bečkoj bolnici.