Ko je ženska osoba inicijala L. N. koja je "Citroenom" udarila ženu i dijete u Tuzli prije 6 dana?

k

Lokalni mediji iz Tuzle su 17. januara objavili informaciju o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Ulici 2. tuzlanske brigade, kada su povrijeđeni majka i dijete.

Osim ovih šturih informacija iz biltena, nije bilo više detalja, čak su mediji neposredno nakon nesreće objavili da je vozilom upravljao muškarac, što nije tačno.

Međutim, saznajemo da je vozilom upravljala ženska osoba inicijala L. N. iz Tuzle, rođena 1986. godine.

To je potvrđeno i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona .

- Dana, 17.1.2024.godine oko 20 i 10 sati, u Tuzli, u Ulici 2. tuzlanske brigade dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali L.N., rođena 1986.godine iz Tuzle koja je upravljala pmv. “Citroen” i dva pješaka (A.S., rođena 1983.godine iz Tuzle i mldb. dijete rođeno 2017.godine) koja su ovom prilikom zadobila lake tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla. Uviđaj su izvršili policijski službenici OKP PU Tuzla, dok policijski službenici PU Tuzla/PS Centar poduzimaju daljnje mjere i radnje na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode shodno odredbama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini - rečeno je iz MUP-a TK.