KO A SDA USK: Vlada premijera Rošića stvara anarhiju u obrazovnom sistemu!

Home

KO A SDA USK: Vlada premijera Rošića stvara anarhiju u obrazovnom sistemu!


Svjedoci smo svakim danom kako Vlada premijera Rošića čini Unsko-sanski kanton mjestom iz kojeg građani u posljednje vrijeme bježe glavom bez obzira. Nakon niza neispunjenih obećanja, nakon što su izigrani poljoprivrednici dovedeni na prosjački štap, nakon što su ljekare „vukli za nos“ jer su rekli da nemaju novca kako bi ispunili njihove zahtjeve, pa se novac odjednom stvorio, Vlada i premijer Rošić su svim snagama udarili na obrazovni sistem.

Od nastanka ove Vlade u školama širom Unsko-sanskog kantona imenuju se privremeni školski odbori, a nakon isteka mandata privremenog, Vlada i Rošić Husein imenuju ponovo privremeni i tako će u anarhičnom sistemu voditi ovaj Kanton dok se ne isele svi koji mogu biti imenovani u privremene odbore. Ne prihvataju zakonski obavezne članove školskih odbora, a koji se izaberu iz reda uposlenih i reda roditelja.

Ovim putem pozivamo sve nelegalno smijenjene članove odbora da podnesu tužbu protiv Vlade Huseina Rošića i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Uz tužbe, pozivamo sve roditelje i uposlene koji žele da zaštite našu djecu i naše obrazovanje da podnesu krivične prijave protiv odgovornih lica pojedinačno.

To je jedini način da se pokuša spriječiti egzodus Krajišnika i političko nasilje u školama od strane Vlade USK!

(Press SlužbaKO A SDA)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 07/12/2017 - 11:50

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top