KO SDP BiH USK: Tolerancija i suživot jesu i moraju biti jedini ispravan put za sve

Čestitku povodom obilježavanja 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine, građanima  je u ime Kantonalne organizacije SDP BiH Unsko-sanskog kantona i svoje lično ime, uputio predsjednik KO SDP BiH USK Hajrudin dr Havić:

"Na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a održanom 25. novembra u Mrkonjić Gradu, prije sedamdeset i pet godina voljom svih njenih naroda uspostavljeni su moderni temelji bosanskohercegovačke državnosti čime su potvrđeni jedinstvenost i nedjeljivost Bosne i Hercegovine.

Poštivanje principa i osnovnih vrijednosti ZAVNOBiH-a kojima je naglašeno da Bosna i Hercegovina pripada svakom njenom građaninu jednako, a da tolerancija i suživot jesu i moraju biti jedini ispravan put za sve i bez kojih je budućnost ove zemlje upitna, danas je potrebnije nego ikada.

Upravo ti principi, istorijski su podsjetnik da samo zajedničkim zalaganjem možemo doprinijeti  izgradnji jače i stabilnije, države, afirmacijom solidarnosti i poštivanjem različitosti duhovnih i kulturnih vrijednosti očuvati mir i suverenitet,  a stalnom borbom protiv svakog oblika fašizma unaprijediti demokratski razvoj naše zemlje.

U tom duhu, povodom obilježavanja Dana državnosti  svim građankama i građanima države Bosne i Hercegovine upućujem najiskrenije čestitke.

Smrt fašizmu, sloboda narodu!"

 

 

Predsjednik KO SDP BiH USK,

Hajrudin dr Havić, s.r.