Koalicija ''Pod lupom'' posmatra prijevremene izbore u devet općina/gradova u BiH

Koalicija za slobodne i poštene izbore ''Pod lupom'' posmatrat će prijevremene izbore za načelnike/gradonačelnike u svih devet općina/gradova u BiH koji će biti održani 17.2.2019. godine.

Na ovim izborima bit će angažovano oko 200 nestranačkih, građanskih posmatrača/ica Koalicije ''Pod lupom'' raspoređenih na oko 60% redovnih biračkih mjesta, u 7 mobilnih timova, 9 lokalnih izbornih komisija, te Glavni Centar za brojanje.

Svojim angžamanom i tokom ovih prijavremenih izbora, Koalicija želi spriječiti moguće zloupotrebe i prevare, osigurati poštivanje Izbornog zakona BiH i izbornih pravila, te zaštiti glasove svih birača/ica.

Koalicija ''Pod lupom'' poziva sve političke subjekte na poštivanje izbornih pravila i  izborne šutnje koja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta i traje sve do zatvaranja istih, te ohrabruje građane/ke BiH da izađu na izbore u što većem broju.

Sve uočene nepravilnosti neposredno prije izbornog dana i na izborni dan, građani/ke BiH mogu prijaviti na broj telefona 033 268 160 ili putem elektronske pošte:
info@podlupom.org.

Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite koordinatorici za odnose s javnošću Koalicije ''Pod lupom'' Nini Zubović putem elektronske pošte
pr@podlupom.org ili brojeva telefona 033 268 160 i 063 396 534.

Izvor: