"Koliko samo srce imaju Bosanci i Hercegovci" - Za Dženanu Sokolović prikupljeno 250 hiljada KM!

asd
Na osnovu prikupljenih sredstava, Dženana je osigurana do kraja života

U humanitarnoj akciji za Dženanu Sokolović-Divović, majku Nermina Divovića, sedmogodišnjaka koji je 18. novembra 1994. ubijen snajperskim hicem u Sarajevu, prikupljeno je 250 hiljada KM, objavili su iz organizacije Pomozi.ba.

Humanitarna akcija trajala je svega 48 sati, a humanost i veliko srce pokazalo je 40 hiljada ljudi, što pozivima na broj, što uplatama na račune.

- Koliko samo srce imaju Bosanci i Hercegovci. Prikupljena sredstva dovoljna su da ovoj izmučenoj ženi osiguraju mirnu budućnost, a obzirom da se radi o izuzetno velikom iznosu, prebacivanje će se raditi planski kako Dženana više nikada ne bi bila prisiljena da izađe na ulicu i prosi - navode iz ove organizacije.

Iz ove organizacije naglašavaju da su razvili mehanizme kako da spriječe mogućnost bilo kakve zloupotrebe, obzirom na njihovo dosadašnje iskustvo kada su u pitanju veća sredstva za neku porodicu, gdje su se nagledali svega i svačega, od pokušaja postojeće i nepostojeće rodbine da se dočepaju dijela sredstava pa do pokušaja zloupotrebe od strane samih korisnika.

- Kada je u pitanju ovaj slučaj, namjera je bila da se Dženani koliko toliko olakša svakodnevnica, a na osnovu prikupljenih sredstava slobodno možemo reći da je osigurana do kraja života - navodi se u objavi humanitarne organizacije Pomozi.ba.

Podsjetimo, jednim metkom iz snajpera 1994. godine ubijena je beba u stomaku Dženane Sokolović, a isti metak nakon što je prošao kroz njeno tijelo, usmrtio je i njenog sedmogodišnjeg sina Nermina. 27 godina kasnije, Dženana je bila osuđena da hoda ulicama Sarajeva moleći ljude da joj pomognu da preživi.