Koliko su na službene mobitele potrošili Čović, Sarajlić, Krišto, Radmanović...

Na upit zastupnice Nezavisnog bloka Aide Baručije, Sekretarijat Parlamentarne skupštine BiH je sačinio informaciju koja je u posjedu portala Klix.ba

Sekretarijat Parlamentarne skupštine BiH sačinio je informaciju o tome koliko su zastupnici, delegati i sekretari pojedinih ureda u PSBiH napravili troškova mobilnih telefona.

Riječ je o periodu od 6. decembra 2018. do 1. augusta 2019. godine, a informacija je sačinjena na upit zastupnice Nezavisnog bloka Aide Baručije.

Prema informaciji koju je sačinio Sekretarijat, a koja je u posjedu portala Klix.ba, predsjedavajući Kluba HDZ-a BiH Nikola Lovrinović u navedenom periodu napravio je troškove za usluge mobilne telefonije u iznosu od 672 KM, a Sifet Podžić, delegat DF-a, 231 KM. Deleget SNSD-a Nebojša Radmanović potrošio je 415 KM, a delegat SDA Asim Sarajlić 805 KM.

Trošak Saše Magazinovića, zastupnika SDP-a, iznosio je 1.244 KM, a zastupnice HDZ-a Borjane Krišto 740 KM.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Dragan Čović (HDZBiH) potrošio je 867 KM, a njegova stranačka kolegica Lidija Bradara 752 KM. Predsjedavajući Kluba Srba u Domu naroda Sredoje Nović (SNSD) imao je trošak od 771 KM, a parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović 374 KM.

Sekretar Zastupničkog doma Marin Vukoja potrošio je 673 KM, a sekretarka Doma naroda Gordana Živković 306 KM. Kenan Vehabović, sekretar Zajedničke službe PSBiH, imao je trošak od 821 KM, a delegat SDA Sead Kadić 255 KM.

Predsjednik Kluba DF-a u Zastupničkom domu Dženan Đonlagić je za usluge mobilne telefonije potrošio 1.100 KM, a delegat SNSD-a Nikola Špirić 568 KM. Njegov stranački kolega u Zastupničkom domu Staša Košarac potrošio je 933 KM, a delegat HDZ-a Bariša Čolak 400 KM.