Kome je MUP KS dao 15.000 za putovanje

orto
Vlada Kantona Sarajevo, sa smijenjenim premijerom Edinom Fortom na čelu, koja se u vrijeme svog mandata više bavila Facebook promocijom nego konkretnim potezima, pokazala je da baš i ne mari za građane Kantona Sarajevo, kako su se voljeli hvaliti na društvenim mrežama.

Stigao odgovor

Klasičan primjer za to je, a što smo objavili i prošle godine, da je premijer Forto odbio finansirati turnir u čast ubijenih sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su ubijeni 26. oktobra 2018. godine.

U odgovoru koji je 17. septembra prošle godine upućen članovima Sindikata MUP-a KS na molbu da im se pomogne finansijski, iz kabineta premijera Forte je navedeno sljedeće:

- S obzirom na to da kabinet premijera Kantona Sarajevo u budžetu za 2019. godinu nema predviđenih sredstava za pomoć udruženjima i pojedincima, nažalost, nismo u mogućnosti udovoljiti vašoj molbi, te predlažemo da se obratite resornom ministarstvu.

No, samo dvadesetak dana kasnije, 3. oktobra 2019. godine, Forto je donio zaključak kojim se odobrava preraspodjela sredstava u budžetu KS za 2019. godinu u iznosu od 15.000 KM.
Turnir policije

Radi se o sredstvima za potrebe Uprave policije, koja su prebačena MUP-u KS, a MUP Upravi. Prema dokumentaciji „Avaza“, navedeno je da se radi o tekućim transferima pojedincima, a novac je osiguran za putne troškove. 

Nezvanično saznajemo da su ova sredstva odobrena za putovanje malonogometne ekipe MUP-a KS na turnir u Nizozemsku. Na to je, sa sredstvima Uprave, potrošeno više od 20.000 KM.

Prebacivanje službenika

Osim opsadnog stanja u MUP-u KS, kojim rukovodi Admir Katica, ovih dana ništa bolje nije ni u Upravi policije. Saznajemo da je komesar Nusret Selimović opet nastavio s premještanjem rukovodećih službenika koji ne rade po njegovoj volji.