Komemoracija heroini Donni Ares: "Otvori se nebo i odnese nam našu vilu" (VIDEO)

Home

Komemoracija heroini Donni Ares: "Otvori se nebo i odnese nam našu vilu" (VIDEO)


Prva se od Donne, sa suzama u očima, oprostila njena profesorica, mentorica i prijateljica Vesna Kečalović.

U Domu kulture u Bihaću počela je komemoracija heroini Donni Ares. Na početku, kako to i priliči ovakvim skupovima, svi prisutni, među kojima su članovi porodice, prijatelji, ali i sugrađani još jednom su se prisjetili svoje Donne- piše Avaz.

"Kada smo ovih dana odsanjali početak jeseni, san se pretvori u noćnu moru, otvori se nebo i odnese nam našu vilu. Iako smo strepili, nadali smo se da neće, da neće barem sada... Ostaju nam sjećanja na osobu plemenite duše i srca, plemenitog druga. Od rođenja do preranog kraja - sve može stati samo u jednu riječ - muzika", rečeno je na početku komemoracije.

Prva se od Donne, sa suzama u očima, oprostila njena profesorica, mentorica i prijateljica Vesna Kečalović.

- Opraštam se od Azre, u ime starijih kolega, mlađih kolega, koji su duboko dirnuti njenom smrću. U ime djece naših kolegica i kolega koji su je obožavali, uvijek je imala vremena i poneki CD ili poklon. U ime svih koji su se imali priliku na neki način upoznati s njom - kazala je Kečalović.

Navodi kako se od Donne oprašta, iako to ne želi. - U mom srcu je imala posebno mjesto koje će ostati samo za nju. Sjećat ću je se kao prijateljice, kao učenice srednje muzičke škole... Znala je da je rođena za pozornicu. Dada je stigla do cilja i ispunila svoja očekivanja, zadesila ju je bolest. Oprostiti se od nje zaista je teško - rekla je Vesna.

Nažalost, dodala je, u Donninim najljepšim godinama došao je rat, ali njena snaga joj nije dozvolila da se i dalje ne bavi muzikom.

- Postala je poznata, ali za nas je ostala naša mala Azra. Svi smo se ponosili njenim uspjesima, bila je neiscrpni stvaralac muzike. Željeli smo svim srcem da ozdravi. Nažalost, u tome nije uspjela. Neka nam naša draga Azra počiva u miru - kazala je Vesna Kečalović.

Komemoraciju Donni Ares pratite uživo u video prilogu:

 

(Izvor: Avaz/Depo)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 04/10/2017 - 11:43

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top