Komemoracija ubijenim policajcima u Sarajevu: Bili su naši heroji (FOTO)

U Sarajevu je počela komemoracija povodom smrti dva brutalno ubijena policaica Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Komemoraciji prisustvuje veliki broj njihovih kolege i prijatelji.

Podsjećamo u pucnjavi koja se dogodila oko četiri sata ujutru, u petak, u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Šehović, dok je Vujinović teško povrijeđen. Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

U oružanom napadu Šehović je ubijen na licu mjestu, dok je Vujinović sa teškim povredama glave prevezen na Kliničko-univerzitetski centar Sarajevo, gdje su mu se borili za život. Iako su se ljekari KCUS-a više sati borili za njegov, nažalost, on je preminuo u petak u poslijepodnevnim satima.

Policijski komesar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović kazao je da su Adis i Davor bili heroji.

Emotivnim govorom njihov kolega Elfin Mujezin rasplakao je mnoge u sali.

- Družili smo se u dobru i u zlu i u žalosti. Za osam godina radili su pošteno i iskreno. Ni jednog momenta nisam imao problema sa svojim momcima. Prije nekoliko noći Adis je rekao da će kriminalcima stati ui kraj, a oni su njemu stali u kraj - rekao je Mujezin.

Predsjednik UO Sindikata policije KS Mirza Hadžiabdić rekao je da se opraštamo od uzornih policajaca, od očeva, supruga, građana BiH. Bijes,gorčinu i prezir osjećamo zbog načina na koji su oni napustili ovaj svijet. Prije svega izborom da budemo policajci, mi smo bili na strani dobra, da služimo, štitimo i pomažemo građanima i državi. I oni su birali tako, ali oni, nažalost, nisu sa nama, dali su svoje živote za mir, slobodu, za sigurnost Kantona Sarajevo - rekao je Hadžiabdić.

Dodao je neće zaboraviti ni njih ni njihove porodice, ali i da će biti posvećeni poslu kao što su i oni radili posao časno i pošteno.