Komesar MUP-a KS Mevludin Halilović: Provjeravamo svaku dojavu građana

Komesar Uprave policije MUP KS Mevludin Halilović kazao je za agenciju Patria da se provjeravaju sve dojave građana u vezi bjegunca Edina Gačića koji je sinoć ubio pripadnika FUP-a Mahira Begića na objektu FUP-a u Suhodolu.

- Svaka informacija se provjerava, na terenu su timovi sastavljeni od kriminalističkih inspektora i pripadnika Jedinice za specijalističku podršku – kazao je Halilović.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica danas je potvrdio na svom Facebook profilu da će od sutra u Sarajevu biti dodatnih 130 policajaca iz drugih kantona, piše Fokus.

– Novih 130 policajaca na terenu. Jer nam je osjećaj sigurnosti građana Kantona Sarajevo najvažniji. Posebno u situacijama kad određeni događaj stvara percepciju nesigurnosti. Zato, a zbog toga što mi služimo građanima, na zahtjev i uz finansijsku podršku Vlade Kantona Sarajevo, od sutra će građane Kantona Sarajevo osiguravati dodatnih 130 policijskih sluzbenika iz drugih kantona.

Želimo da se građani Kantona Sarajevo osjećaju sigurno, posebno kada su u pitanju škole, vrtići i sva druga mjesta za koja se procijeni da je potrebno. I svaku informaciju koju imate dostavite policiji. Pozovite telefonom, dajte je prvom policajcu kojeg sretnete. Ako treba dostavite i meni. Sve će se provjeriti. Jer smo svi na istom zadatku – napisao je Katica.

MUP KS raspisao je potragu za Gačićem te pozivaju građane da obrate pažnju i ukoliko imaju informaciju gdje bi se traženo lice moglo nalaziti da jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo na broj: 122, 033 206 666, 033 207 777 ili najbližoj policijskoj stanici.