Kompanija dm isplatila više od milion maraka pomoći zaposlenicima

.
Svjesna posljedica koje inflacija i globalna ekonomska kretanja imaju na primanja zaposlenika, kompanija dm drogerie markt BiH donijela je Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći za sve zaposlenike u iznosu od 1.080 KM po zaposleniku.

 

„Za kraj još jedne uspješne poslovne godine čiji će rezultati biti priopćeni početkom novembra, prihvatili smo prijedlog uredbe Vlade Federacije, na osnovu koje je svih 1.011 dm zaposlenika dobilo jednokratnu novčanu pomoć u ukupnom neto iznosu od 1.091.880 KM. Iako se pogodnost jednokratne pomoći bez oporezivanja odnosi samo na zaposlenike s područja FBiH, mi smo odlučili isplatiti ovu novčanu pomoć svim zaposlenicima, dakle i na području Republike Srpske i Brčko distrikta što čini sveukupni bruto iznos od 1.207.071,53 KM“, izjavio je Damir Šlosel, direktor dm-a BiH.
 
dmBiH je u tekućoj godini dva puta povećao platu svojim zaposlenicima. Januarski rast plate iznosio je 9,5%, a povećanje u maju iznosilo je 9%.

„Nakon dva već realizirana povećanja plate ove godine, redovnog u januaru i vanrednog u maju, uobičajene isplate regresa u iznosu pune neto plate zaposlenika te trinaeste plate koja se isplaćuje u decembru svake godine, vjerujemo da će i ova jednokratna novčana pomoć našim zaposlenicima olakšati svakodnevnicu u ovim izazovnim vremenima“, dodao je Šlosel.
 
Držeći se poslovnog načela - čovjek na prvom mjestu, njegovanje zajedništva i odnos prema zajednici u kojoj posluje, izdvaja dm od konkurencije što potvrđuje i činjenica da je kompanija 2021. godine, šesti put zaredom, proglašena za najpoželjnijeg poslodavaca u BiH i apsolutnim pobjednikom Nagrade za biznis lidere održivog razvoja u BiH za 2022.