Kompanija IDK Studio iz Bihaća se pridružila članicama Bit Alijanse

Kompanija IDK Studio iz Bihaća se pridružila članicama Bit Alijanse koje zajedničkim naporima kreiraju vrijednost za jačanje softverske industrije u BiH.

Kompanija IDK Studio iz Bihaća se pridružila članicama Bit Alijanse koje zajedničkim naporima kreiraju vrijednost za jačanje softverske industrije u BiH.

Sporazum o pridruživanju potpisali su direktor kompanije IDK Studio, Dino Kišmić i generalni menadžer Bit Alijanse, Armin Talić.

IDK Studio osnovan je 2014. godine kao full-service Software & Web Development kompanija koja nudi široku paletu usluga i proizvoda. Specijalizirani su za razvoj custom rješenja, od ideje do gotovog proizvoda. Sa preko 60 klijenata u 9 zemalja za koje su radili preko 200 projekata uspješno šire svoju mrežu zadovoljnih korisnika naših usluga i prozvoda.

„Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo postali član Bit Alijanse, a kada pogledamo i to da smo prva kompanija sa Unsko-sanskog kantona koja je članica Alijanse onda nam je ovo zadovoljstvo još veće.“, istakao je Dino Kišmić, direktor kompanije IDK Studio.

Vodeći kompaniju pod sloganom „Imagine what we can do together“ , gospodin Vesmir Ružnić, izvršni direktor IDK Studio, naglasio je da će članstvom inicirati zajedničke projekte koji jačaju IT sektor, te iskoristiti potencijal koji posjeduju mladi Unsko-sanskog kantona kroz interne edukacije i zapošljavanje.

„Prepoznali smo vrijednosti koju kreira tim IDK Studio kroz misiju izrade IT rješenja i obrazovanja mladih. Veliko nam je zadovoljstvo što od danas u našim redovima imamo i vrijedni tim iz Bihaća sa velikim potencijalom u kontekstu ekspanzije i zapošljavanja.“, izjavio je Armin Talić, izvršni direktor Bit Alijanse.

Bit Alijansa aktivnostima koje realizuje nastoji kreirati potentno okruženje za unapređenje uslova poslovanja softverske industrije u Bosni i Hercegovini. Kroz kontinuirane aktivnosti promocije, zagovaranja i realizaciju raznih projekata edukacije Bit Alijansa nastoji staviti fokus na goruće probleme softverske industrije – nedostatak kvalifikovane radne snage i nedovoljna državna podrška ovoj privrednoj grani.