Kompanija Širbegović nakon smrti radnika u Tuzli: Sve je bilo u skladu s normama

Nakon nesreće na radu u Tuzli u kojoj je poginula jedna osoba, a dvije su povrijeđene, oglasila se kompanija Širbegović Inžinjering

Nakon nesreće na radu u Tuzli u kojoj je poginula jedna osoba, a dvije su povrijeđene, oglasila se kompanija Širbegović Inžinjering koja izvodi radove u tuzlanskoj ulici 15. maj gdje je pala betonska konstrukcija pješačkog mosta u izgradnji. Iz kompanije tvrde da će tačan uzrok nesreće biti utvrđen nakon provođenja istrage, ali da je na mjestu nesreće vršen redovni inspekcijski pregled i da je sve bilo u skladu s normama.

"Tokom izvođenja radova na pješačkom mostu u Tuzli došlo je do nesretnog slučaja u kojem je nažalost smrtno stradao naš radnik H.M., dok su druga dvojica radnika lakše povrijeđena i nalaze se van životne opasnosti. Do nesreće je došlo usljed prevrtanja betonskog mostovskog nosača u toku montaže omnia ploča. Uvidom u dokumentaciju u tvorničkoj kontroli utvrđeno je da su betonski nosači i omnia ploče proizvedeni u skladu s projektnom dokumentacijom i važećim normama i za njih je proveda kompletna procedura kontrole tvroničke proizvodnje. Izvršen je redovni inspekcijski pregled nadzorne službe", tvrde iz kompanije. 

Navode da će o rezultatima istrage javnost pravovremeno obavijestiti i dodaju da je H.M. 22 godine radio u njihovoj firmi na poslovima montaže AB konstrukcije te da je bio jedan od najboljih radnika koje su imali. 

"Njegova tragična pogobija kako za porodicu, tako i za naš kolektiv, predstavlja nenadoknadiv gubitak. Danas smo izgubili stručnog, pouzdanog radnika i brigadira koji je dao neprocjenjiv doprinos izgradnji velikog broja objekata na kojima je bio vodeći mentor. Uprava firme i svi uposlenici porodici izražavaju najiskrenije saučešće", poručili su iz kompanije.